Gevulde aubergines met gehakt
30 min bereidingstijd
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Hol de aubergines tot op 1 cm van de rand uit. Snijd het losgesneden auberginevruchtvlees klein.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en de fijngesneden aubergine 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het in 4 minuten met een spatel rul. Roer er de tomatenpuree met de kaneel en de komijn door en bak 1 minuut mee.
- Schenk 100 ml water in de pan en smoor het gehakt nog 5 minuten. Rasp intussen de manchego grof en meng met 100 gram rösti.
- Leg de 4 uitgeholde auberginehelften op de bakplaat. Schep er het gehaktmengsel in en verdeel er het rösti-kaasmengsel over.
- Bak de aubergines in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 550 kcal
- 38 g vet waarvan 17 g verzadigd
- 15 g koolhydraten
- 34 g eiwit
- 5 g vezels
- 1,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen