U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde aubergines met gehakt

30 min bereidingstijd
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Rösti Original
  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen komijn
  • 100 g manchego (kaas)
  • Rasp, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Hol de aubergines tot op 1 cm van de rand uit. Snijd het losgesneden auberginevruchtvlees klein.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en de fijngesneden aubergine 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het in 4 minuten met een spatel rul. Roer er de tomatenpuree met de kaneel en de komijn door en bak 1 minuut mee.
  • Schenk 100 ml water in de pan en smoor het gehakt nog 5 minuten. Rasp intussen de manchego grof en meng met 100 gram rösti.
  • Leg de 4 uitgeholde auberginehelften op de bakplaat. Schep er het gehaktmengsel in en verdeel er het rösti-kaasmengsel over.
  • Bak de aubergines in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 550 kcal
  • 38 g vet waarvan 17 g verzadigd
  • 15 g koolhydraten
  • 34 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen